PvdA + GroenLinks = Progressief Pijnacker-Nootdorp

Door Jan-Willem Maas op 19 maart 2018

Een blik op het stembiljet van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zal bij sommige inwoners gefronste wenkbrauwen oproepen. Is er nu al weer een nieuwe politieke partij bijgekomen in Pijnacker-Nootdorp?

Het antwoord hierop is ja en nee. Ja: Progressief Pijnacker-Nootdorp (PPN) is nieuw. En ook nee: de meeste mensen die actief zijn voor PPN lopen al heel wat jaren mee in de gemeenteraad. GroenLinks en de PvdA vormen samen Progressief Pijnacker-Nootdorp, een krachtig groen, duurzaam, sociaal progressief geluid in onze gemeente. Samen willen ze een verandering in onze mooie gemeente bereiken. Aanstaande woensdag, op 21 maart, kunt u op Progressief Pijnacker- Nootdorp (lijst 9) stemmen.

Samenwerken aan duurzame en sociale idealen voor onze gemeente
Nog een vraag die leeft: Is PPN dan een afsplitsing van de oude bekende partijen? De afgelopen periode waren er immers regelmatig berichten te lezen in de media over afsplitsingen van politieke partijen. Ook in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp is dit het geval geweest. Dat terwijl in deze tijd, met veel grote onderwerpen op het bord van de gemeenteraad, juist meer samenwerking nodig is in de politiek. GroenLinks en PvdA hebben daarom de afgelopen jaren hun krachten gebundeld en zoveel mogelijk samen opgetrokken.

Deze samenwerking verliep zo goed dat de volgende stap is gezet: het oprichten van lokale, gezamenlijke partij met een sociale en duurzame koers. Deze partij heet Progressief Pijnacker-Nootdorp. De idealen van GroenLinks en PvdA blijven duidelijk herkenbaar in Progressief Pijnacker-Nootdorp. Dit betekent dat PPN samen met inwoners en bedrijven onze gemeente duurzamer wil maken. Behalve duurzaam is Progressief Pijnacker-Nootdorp ook sociaal, dit betekent dat de partij in het bijzonder aandacht heeft voor inwoners die zorg en hulp nodig hebben en kinderen die in armoede opgroeien.

Sociale speerpunten: armoede bestrijden
Lijsttrekker Marieke van Bijnen heeft zich daar de afgelopen vier jaar hard voor gemaakt: “Wij willen niet dat kinderen in armoede opgroeien in onze gemeente. Dat niet alle kinderen mee kunnen doen raakt ons zeer. Afgelopen periode kon ons voorstel voor een Kindpakket tegen armoede en de Rotterdampas op een ruime meerderheid rekenen. Daardoor kunnen meer kinderen mee doen op school, aan sport en cultuur. Maar we willen nog meer realiseren voor kinderen in onze gemeente en hopen dat samen te kunnen doen met onze inwoners”.

Duurzame speerpunten: betaalbare woningen in een groene gemeente
Dit betekent ook dat de partij met zorg omgaat met dieren en natuur in onze gemeente. Zomaar bomen kappen of niet bereid zijn om gewonde dieren te helpen vinden zij onbegrijpelijk en gaan zij bestrijden. Daarnaast heeft bouwen van nieuwe betaalbare woningen voor de partij de absolute prioriteit, jongeren en ouderen vinden geen huis in onze gemeente. Zij staan jaren op de wachtlijst. Progressief Pijnacker-Nootdorp maakt werk van toegankelijke en betaalbare woningen voor iedereen die graag in onze gemeente wil wonen.

Jan-Willem Maas

Jan-Willem Maas

Mijn naam is Jan-Willem Maas, ik ben 49 jaar. Met mijn vrouw en twee kinderen woon ik met heel veel plezier in Tolhek in Pijnacker. De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een partij als de PvdA is dat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen. Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk, maar

Meer over Jan-Willem Maas