Door Jan-Willem Maas op 7 februari 2017

PvdA en GroenLinks gaan gemeenteraadsverkiezingen in met Progressief Pijnacker-Nootdorp

De leden van GroenLinks en de leden van PvdA Pijnacker-Nootdorp hebben ja gezegd tegen het plan om als één partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Daarbij zullen zij de naam Progressief Pijnacker-Nootdorp (PvdA-GroenLinks) voeren. Beide politieke partijen hebben de afgelopen jaren al nauw samengewerkt en zijn nu klaar voor de volgende stap. De afgelopen maanden is door de besturen en de fracties hard gewerkt om een lokale fusie tot stand te brengen. Politieke partijen hebben verschillende mogelijkheden om samen te werken. De PvdA en GroenLinks kiezen voor de meest vergaande: er wordt een nieuwe politieke partij opgericht.

PvdA en GroenLinks in Pijnacker-Nootdorp kunnen elkaar inhoudelijk helemaal vinden op de politiek belangrijke sociale en duurzame thema’s. Jan-Willem Maas: Door deze samenwerking zijn voor de inwoners al belangrijke resultaten behaald in de raad. Voorbeelden daarvan zijn het vlot trekken van de sociale woningbouw, fair trade gemeente en het instellen van een kindpakket voor kinderen die opgroeien in armoede.

Petra Graafland (voorzitter GroenLinks) vult aan: Alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp die de progressieve politiek een warm hart toe dragen zijn van harte welkom bij Progressief Pijnacker-Nootdorp, dus niet alleen leden van GroenLinks of de PvdA.

Jan-Willem Maas

Jan-Willem Maas

Mijn naam is Jan-Willem Maas, ik ben 50 jaar. Met mijn vrouw en twee kinderen woon ik met heel veel plezier in Tolhek in Pijnacker. De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een partij als de PvdA is dat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen. Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk, maar

Meer over Jan-Willem Maas

Waar ben je naar op zoek?