12 maart 2014, om 12:00, Noordweg, nabij Scouting Nootdorp | Noordweg, nabij Scouting Nootdorp

Kamerlid Lutz Jacobi in Nootdorp op Nationale Boomfeestdag

Lutz Jacobi (PvdA Tweede Kamerlid), Anne Koning (PvdA Eerste Kamerlid en Statenlid)  en Marieke van Bijnen (Lijsttrekker PvdA Pijnacker-Nootdorp) komen op woensdag 12 maart in het Balijbos bij Nootdorp een boom planten. Dit in het kader van het thema van de Boomfeestdag 2014: “Kiezen voor bomen”. Lutz Jacobi is al twee keer uitgeroepen tot Groenste Tweede Kamerlid vanwege haar grote inzet voor een groener en mooier Nederland. Zij maakt zich sterk voor meer groen, meer bomen en een toegankelijke natuur, dichtbij mensen.
Groen in en om de stad is een speerpunt van de PvdA. In de volle Randstad is dit belangrijk: hier moet kwetsbare natuur worden beschermd. Ook zijn in de Randstad voldoende en kwalitatief goede natuur- en recreatiegebieden onmisbaar voor het internationale vestigingsklimaat van Nederland. Met de internationale bereikbaarheid, de aanwezige kenniseconomie en het fiscale klimaat scoort Nederland goed maar door de decentralisatie van beleid op de groene leefomgeving staat de groene infrastructuur financieel onder druk. Juist op dit thema kan de Randstad het verschil maken met andere stedelijke gebieden in west Europa.
De PvdA vindt dat er geld beschikbaar moet blijven voor natuur en landschap. Ook in economisch slechtere tijden. Investeren in groen is een investering in het economische kapitaal van de toekomst. Om Nederland mooi te houden moeten we natuur beschermen en waar mogelijk uitbreiden. De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet met dit groen een aantrekkelijke woonomgeving blijven te midden van de drukke steden. Lutz Jacobi wil daarom graag een boom planten aan de rand van een nieuw in te richten gebied bij Nootdorp zodat ook hier aan een nog mooiere en groenere omgeving kan worden begonnen.
Lutz Jacobi, Anne Koning en Marieke van Bijnen zullen worden ontvangen door het districtshoofd van Staatsbosbeheer Arjen Siebel en door boswachter Jenny van Leeuwen. Zij zullen uitleg geven over het gebied en over de financiële perikelen waar Staatsbosbeheer specifiek in gebieden als deze voor staat. Daarna zal Marieke van Bijnen, lijsttrekker PvdA Pijnacker-Nootdorp toelichten waarom het groen zo belangrijk is voor onze gemeente. Na het planten van de bomen zal Anne Koning, Eerste Kamerlid en Statenlid uitleggen waarmee juist de provincie het verschil kan maken voor het behouden en versterken van de groene kwaliteit van gebieden als de Balij en waarom ook Anne Koning kiest voor meer bomen.

Programma

10.45 verzamelen bij het parkeerterrein van Scouting langs de Noordweg in Pijnacker. Vandaaruit óf lopend óf met auto’s het gebied in.
11.00 Aankomst boomplantplek. Boom en drie schoppen staan klaar. Ontvangstwoord, uitleg over het gebied en over financiële perikelen door Staatsbosbeheer

Aansluitend

11.00  Lutz Jacobi vertelt over belang groen en natuur juist ook in de randstad
11.15 Marieke van Bijnen over belang groene karakter Pijnacker-Nootdorp
11.30 planten van boom door Lutz Jacobi, Anne Koning, Marieke van Bijnen (lokale lijsttrekker PvdA)
11.50 Anne Koning afsluitend woord over belang groen in de provincie Zuid-Holland