Nieuws

Nieuws uit de fractie week 45 en 46

door Amarins Komduur-Daems op 15 november 2015

In week 45 en 46 benoemde de gemeenteraad haar nieuwe griffier, organiseerden PvdA, D66, VVD en CDA samen een drukbezocht politiek café over onderwijs en werd er druk vergaderd over mobiliteit, wonen, baggeren en nog veel meer.

lees verder »

Nieuws uit de fractie van week 42, 43 en 44

door Amarins Komduur-Daems op 1 november 2015

De gemeenteraad heeft over de begroting 2016-2019 gesproken. Speerpunten voor de PvdA-fractie zijn tegengaan van armoede, aanpakken van de krapte sociale huurwoningen en zorgen over alcoholgebruik onder onze jeugd. Opvallend was de door de gemeenteraad breed gedeelde oproep om een meer sociale beleid door de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw.

lees verder »

Weekjournaal week 41

door Amarins Komduur-Daems op 12 oktober 2015

Deze week vergaderde de fractie samen met GroenLinks en de Partij voor de Dieren, scoorde Pijnacker-Nootdorp hoog bij de verkiezing tot beste werkgever en sprak de gemeenteraad over diverse bestemmingsplannen.

lees verder »

Weekjournaal week 40

7 oktober 2015
Foto AKD

In week 40 begon de crisisopvang van vluchtelingen in onze gemeente, sprak de gemeenteraad beeldvormend over het de Monitor Sociaal Domein, de Programmabegroting en uittreden van de provincie uit de Dobbeplas. Ook werd de Waterspeelplek deze week geopend.

lees verder »

Weekjournaal week 39

30 september 2015
Foto Werkbezoek gemeenteraad Ackerswoude

Een minuut stilte voor Richard Bijl, afscheid van griffier Sjors Heerdink, installatie van nieuwe wethouder Piet Melzer(VVD), installatie nieuw raadslid Jaap Koole (D66), gemeenteraad besluit over starterslening, over Boezem-Oost en spreekt over vluchtelingennoodopvang en doet een werkbezoek aan vier grote bouwprojecten.

lees verder »

Weekjournaal week 38

door Amarins Komduur-Daems op 20 september 2015

Deze week op de website van de lokale krant Telstar een TV-item met fractielid Hans Voerknecht en de wethouder over Boezem-Oost, in de gemeenteraad  ging het over de starterslening en het omgekeerd inzamelen van huisvuil.

lees verder »

Schriftelijke vragen over vluchtelingenopvang door de fracties van GL, PvdD en de PvdA

door Marieke van Bijnen op 12 september 2015

Dagelijks worden we geconfronteerd met de onmenselijke beelden van vele vluchtelingen die vanuit verschillende landen – waaronder Syrië – voor hun veiligheid vluchten naar Europa. Mensen vluchten onder andere naar het  veilige Nederland en vragen om bescherming. Het COA zoekt met spoed nieuwe locaties voor opvang. Op 6 september 2015 heeft Staatssecretaris Dijkhoff  hulp gevraagd

lees verder »

Weekjournaal week 37

12 september 2015
Foto AKD

Deze week hield de PvdA-fractie zich bezig met raadsvragen over vluchtelingenopvang, protest tegen het hoogheemraadschap dat de minima in de kou zet en een pleidooi tegen stinkfabrieken op Boezem-Oost.

lees verder »

Stop de komst van stinkfabrieken op Boezem-Oost

door Hans Voerknecht op 11 september 2015

U kent ze wel, de beelden en verhalen van die gokkers, die op zwaar verlies staan, en in hun wanhoop de inzet nog maar eens verhogen. En dus have en goed verliezen. Want, o wat vrezen ze de gang naar huis en te moeten vertellen,dat ze de sieraden van hun vrouw verspeeld hebben. Precies zo

lees verder »

Hoogheemraadschap Delfland zet bijstandsgezinnen in de kou

11 september 2015

Op dit moment hoeven mensen met een laag inkomen geen zuiveringsheffing te betalen aan het waterschap Hoogheemraadschap Delfland. Maar het Hoogheemraadschap Delfland wil hiermee stoppen. Dit slechte nieuws stond in het coalitie-akkoord van het Hoogheemraadschap Delfland. De kwijtschelding voor de zuiveringsheffing wordt in stappen afgebouwd. In 2016 is nog maximaal 50% van de zuiveringsheffing kwijt

lees verder »